Πέμπτη, 2 Απριλίου 2015

Τι προβλέπει το νομοσχέδιο περί κατανάλωσης Ice Tea σε σχολικές εκδρομές


Έπειτα από την συνάντηση του Διευθυντή της υπηρεσίας προστασίας καταναλωτών αλλά και αρμόδιο για θέματα περί σχολικής ασφαλείας του Παλαιοκάστρου Θεσσαλονίκης και γύρω περιοχών με τον Κύριο Γι. Γκο., Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Σωματείου Τσαγιού, το ζήτημα περί κατανάλωσης  κρύων ροφημάτων τύπου "τσάι" σε σχολικές εκδρομές
, κυριάρχησε στην συζήτησή τους και δύο ημέρες μετά μεταφέρθηκε στην Βουλή, όπου αναμένεται και η ψηφοφορία για την εφαρμογή του νομοσχεδίου.
Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο λέει:
  • Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπεται η κατανάλωση ροφημάτων τα οποία περιέχουν την παραμικρή δόση καφεΐνης, από άτομα τα οποία δεν έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους σε σχολικές εκδρομές. (κυρίως τριήμερες)
  • Πιο συγκεκριμένα, από εδώ και στο εξής, "απαγορευμένα" θα θεωρούνται ροφήματα μάρκας, "Lipton", "Nestea", "Mr. Grand", "Sirina", "HellEnergy", "Redbull", "Μακεδονικός Χαλβάς" και "Λύκας".
  • Σε περίπτωση που γίνει με οποιοδήποτε τρόπο αντιληπτή η παράβαση των παραπάνω κανόνων, υπεύθυνος θα είναι ο Καθηγητής-Συνοδός του μαθητού-τριας.
  • Θα επιτρέπονται, ροφήματα τύπου "εμφιαλωμένο νερό", "στυμμένη πορτοκαλάδα", "σόδα" και "χυμοί AmitaFun".
  • Περισσότερο βάρος θα δίνεται σε υποθέσεις στις οποίες υπάρχει η κατανάλωση κρύου τσαγιού (ice tea)
  •  Όπως έλεγαν οι αρχαίοι, "Το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον", τα συμπεράσματα δικά σας.
  • H άγνοια του νόμου, δεν δικαιολογείται, συνεπώς καλά θα κάνετε να διαβάσετε και να τηρείτε τους κανόνες που αναφέρονται παραπάνω.
Για την ιστορία, η όλη αυτή υπόθεση, ξεκίνησε, έπειτα από διαμάχη που είχε μαθητής του 3ου γυμνασίου Παλαιοκάστρου, Λ.Κ. με καθηγητή-συνοδό του για την κατανάλωση ενός κρύου τσαγιού μάρκας "Nestea". Αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, μίλησε στο blog μας με περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το συμβάν. Συγκεκριμένα λέει:
~Ο Λά., την ώρα της επιβίβασης έβγαλε από την τσάντα του ένα nestea και καθώς πήγε να το πιεί, ο καθηγητής του το κατάσχεσε, λέγοντας πως περιέχει καφεΐνη, πράγμα το οποίο θα έφερνε τον μαθητή σε μερική υπερένταση.
Η τοπική κοινότητα, είναι συγκλονισμένη για όσα έγιναν και περιμένει για νεότερα...

Σατιρική εικόνα που διέρευσε έπειτα από το συμβάν

Ice tea - Kafein, or Not?Διαβάστε επείσης, "Μαρσουπιλαμί Καταβροχθίζει Κουταβακι (Αποκλειστική Φωτογραφία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου